Veysel Karani İmam Hatip Ortaokulu
VEYSELKARANİ BELDESİ ATATÜRK MAH. DİYARBAKIR CAD. İMAM HATİP ORTAOKULU BLOK NO 27 BAYKAN / SİİRT

VİZYON

Kurumsal kimliği ve sunduğu hizmetlerle örnek alınan, kültürel mirası değerlendirilebilen, yaşanan hayatı yorumlayabilen, problemlere çözüm üretebilen, mesleğinde önder, saygılı ve sorumlu bireyleri yetiştiren bir kurum olmayı başarmaktır.

MİSYON

Öğrencilerimizin zihninde, insana, düşünceye, özgürlüğe, ahlaka ve kültürel mirasa saygıya dayanan bir din öğretimi anlayışının yayılmasına katkıda bulunmak, evrensel ilkleri gözeten, yüksek karakterli ve nitelikli insanlar yetiştirmektir. Öğrencilerden başlayarak veliler dahil mevcut anlayışı değiştirmetir.

BAŞARILAR

OKULUMUZ MEZUN VERDİĞİ İLK YIL OLAN 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI SONUNDA SINAVLA ÖĞRENCİ ALAN OKULLARA 11 ÖĞRENCİ YERLEŞTİRMİŞ OLUP, YETENEKLE ÖĞRENCİ ALAN OKULLARA İSE 1 ÖĞRENCİYİ YERLEŞTİRMİŞTİR. AYRICA İLÇE SİYER YARIŞMASINDA ÜÇÜNCÜ OLMUŞTUR. 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI SONUNDA SINAVLA ÖĞRENCİ ALAN OKULLARA 13 ÖĞRENCİ YERLEŞTİRMİŞTİR. İLÇEDE DÜZENLENEN SİYER YARIŞMASINDA OKULUMUZ İLÇE BİRİNCİSİ OLUŞMUŞTUR. TEOG SINAVINDA İKİ TANE ÖĞRENCİMİZ 450 VE ÜSTÜ PUAN ALMA BAŞARISINI GÖSTERMİŞTİR. OKULUMUZ ÖĞRENCİSİ OLAN ESENGÜL ÇİMEN İLÇE ÖĞRENCİ MECLİS BAŞKANI OLUP İLÇEMİZİ İLDE TEMSİL ETME BAŞARISINI KAZANMIŞTIR. 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI SONUNDA SINAVLA ÖĞRENCİ ALAN OKULLARA 12 ÖĞRENCİ YERLEŞTİRMİŞTİR. İLÇEDE ORTAOKULLAR ARASINDA DÜZENLENEN FUTBOL TURNUVASINDA OKULUMUZ İLÇE ÜÇÜNCÜSÜ OLUP ÇANAKKALE GEZİSİNE KATILMAYA HAK KAZANMIŞTIR. 2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI SONUNDA SINAVLA ÖĞRENCİ ALAN OKULLARA 8 TANE ÖĞRENCİ YERLEŞTİRMİŞTİR. İLDE DÜZENLENEN GENÇ BİLALLER EZAN OKUMA YARIŞMASIDA ÖĞRENCİMİZ İL DÖRDÜNCÜSÜ OLMUŞTUR.

NORMAL

İNGİLİZCE-ARAPÇA

İl Merkezine 45 km. İlçe merkezine 8 km. dir.

Yerleşim Yeri Bilgisi

Yerleşim yeri 9 bin nüfuslu bir belde olup, ismi 2013 tarihinde Veysel Karani olarak değiştirilmiştir. Ptt şubesi, sağlık ocağı misafirhane ve otel mevcuttur. Belde, Veysel Karani Hazretlerinin Türbesine ev sahipliği yaptığı için yerli ve yabancı turistlerin her mevsim uğrak yeridir.